How to Make Perfect Pes Laksa Sarawak
Pes Laksa Sarawak.
You can have Pes Laksa Sarawak using 18 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Pes Laksa Sarawak
- Prepare of Bahan A.
- You need 20 of Biji Bawang Merah *.
- It's 12 Ulas of Bawang Putih *.
- You need 30 of Tangkai Cili Kering *.
- You need 3 of Inci Lengkuas *.
- Prepare 8 of Biji Buah Keras *.
- You need 6 Batang of Serai *.
- You need 2 1/2 of Inci Belacan Bakar *.
- It's of Bahan B.
- Prepare 1 1/2 Cawan of Kacang Tanah.
- Prepare 1 1/2 Cawan of Bijan.
- It's 2 of sd Kecil Ketumbar.
- It's 2 of sd Kecil Jintan Putih.
- Prepare 2 of sd Kecil Jintan Manis.
- You need of Bahan C.
- You need Sedikit of Garam.
- It's of Minyak Masak.
- It's Sedikit of Gula.
Pes Laksa Sarawak instructions
- Kisar hingga lumat semua Bahan A.
- Kisar atau Tumbuk Bahan B sehingga halus atau menjadi serbuk..
- Selepas mengisar kedua kumpulan bahan tersebut satukan bahan A dengan bahan B..
- Panaskan minyak dan tumis bahan yang sudah dikisar tadi sehingga keperangan dan pecah minyak..
- Perasakan dengan garam dan gula..
- Kacau rata-rata sehingga sebati..
0 Response to "How to Make Perfect Pes Laksa Sarawak"
Posting Komentar